4 поради, як гарантовано зменшити розхід палива свого автомобіля.

2024-04-07

Acars.ua

  • Статті

  • Гайди

image

4 поради, як гарантовано зменшити розхід палива свого автомобіля. При нинішніх цінах на паливо його витрата стала одним з головних технічних показників автомобіля.

Проте показники витрати залежать не тільки від автомобіля, а й від водія, який при наявності певних знань може значно скоротити витрати на нього.

✅В нормі машина - в нормі витрата Щоб машина служила вірою і правдою і не страждала підвищеним «апетитом», необхідно регулярно проводити її технічне обслуговування. Зазвичай проміжок між ТО для сучасних автомобілів становить 15000 км.

✅Кондиціонер і відкриті вікна Включений кондиціонер і відкриті вікна значно збільшують споживання палива. Рекомендуємо на швидкостях до 80 км/год краще відкрити вікно, при більш високій швидкості, краще закрити вікна і включити кондиціонер. Річ у тім, що при високих швидкостях опір руху, що створюється відкритими вікнами набагато більше впливає на витрату палива, ніж включений кондиціонер.

✅Манера їзди Щоб отримати найменшу витрату палива, слід якомога раніше переходити на підвищену передачу, тримати обороти двигуна в межах 2000 - 2500 об/хв, уникати завантажених доріг і пробок. Їздити плавно, заздалегідь знижуючи швидкість перед перешкодою або поворотом. Таким чином можна зменшити споживання палива на 15%

✅Зайва вага - зайва витрата Щоб не витрачати зайвого варто викласти з машини всі непотрібні речі, прибрати в багажному відсіку, зняти додатковий багажник з даху, якщо такий є - він до того ж ще негативно впливає на аеродинаміку.