Наскільки вигідно розмитнювати авто з США та від чого залежить розмитнення машин

2024-09-16

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Купляючи автомобілі з США на аукціонах. потрібно враховувати не лише витрати безпосередньо на сам транспортний засіб, але й такі, що стосуються, наприклад транспортування, оформлення і зокрема розмитнення машини. Це обов'язковий процес, який необхідно здійснити буквально протягом перших кількох годин після того, як ви отримаєте автомобіль. Без розмитнення не можна керувати транспортним засобом.

Дізнатись вартість послуги можна завчасно, скориставшись таким сервісом як калькулятор розмитнення автомобіля. Вказавши усі необхідну інформацію, ви можете отримати актуальні ціни усіх послуг. Від чого саме буде залежати вартість розмитнення авто з США, наскільки сильно на неї впливає курс валют і які моделі авто в цьому році найвигідніше буде розмитнювати? Давайте детальніше розберемо.

Як з максимальною вигодою розмитнювати авто з США

Основну вартість розмитнення автомобілів США складає акцизний податок. Він вираховується за доволі простою формулою, де базова ставка на транспортний засіб множиться на коефіцієнт двигуна та віку машин. Так, наприклад чим старішим є автомобіль, тим меншим буде коефіцієнт віку. І вартість саме розмитнення зазвичай дедалі менша, чим старішим є транспортний засіб.

Важливо також враховувати і коефіцієнт двигуна – найменша ставка сьогодні визначається на електрокари. Потім ідуть гібридні машини, далі – дизельні. І найвищу вартість розмитнення мають бензинові моделі машин.

У жодному разі не потрібно приховувати характеристики двигуна і вік транспортного засобу. Оскільки у разі виявлення помилки під час розрахунків вам:

1. Проведуть перерахунок, встановивши справедливу і максимально точну вартість розмитнення.

2. Випишуть штраф, який зазвичай складає 200% від загального митного платежа.

3. У крайньому разі можуть навіть конфіскувати машину.

Які автомобілі найвигідніше розмитнювати в поточному році? Як показує практика, найменші суми за послуги розмитнення виставляють на машини з США, що мають двигун малого об'єму. Це наприклад Nissan Rogue, Ford Focus, Dacia Logan, VW Jetta тощо.

Тобто це машини, об'єм двигуна в яких не перевищує 2 л. Вигідніше, звісно розмитнювати моделі з двигуном приблизно 1 літр. Також можна розраховувати на меншу вартість послуги, якщо замовляєте автомобілі з США, що працюють на електричному двигуні або машини з великим пробігом чи серйозним пошкодженням.

Вартість розмитнення і курс валют: чи існує кореляція між цими процесами

Багато водіїв також цікавляться, як зміни курсу валют впливають на вартість розмитнення? Насправді, вплив відбувається напряму, хоч і не є настільки суттєвим. Ми вже зазначали, що розраховується послуга з розмитнення транспортного засобу, виходячи з вартості самого автомобіля. Яка в свою чергу враховується в іноземній валюті: доларах або євро в залежності від того, де було придбано транспортний засіб. Відповідно, початкову ціну на автомобілі з США вираховують в американських доларах. І ось тут варто звертати увагу у тому числі на поточний курс за Нацбанком. Будь-які його коливання впливатимуть на вартість машини, переведеної у гривні. А від цього уже – безпосередньо на вартість її розмитнення.

Звісно, якщо зміни курсу валют доволі плавні, суттєвої помітної різниці ви не відчуєте. Однак цей аспект також варто враховувати. Оскільки саме він робить вартість послуги змінною, такою, що може варіюватися кілька разів навіть протягом одного місяця.