Особливості, послідовність та вартість розмитнення автомобілів з США

2024-07-24

seo

    image

    Одним з основних етапів придбання автомобіля з США є процес їхнього розмитнення після транспортування машин з американського до українського порту. Розмитнення потребує збору усіх необхідних документів. А також сплати зборів. Ви можете вирахувати вартість послуги завчасно, скориставшись спеціальним сервісом. Калькулятор розмитнення автомобіля дозволить визначити ціну, відштовхуючись від способу доставки, моделі, типу кузова та року випуску машини тощо.

    Від чого залежить ціна розмитнення автомобілів з США?


    Перш за все варто розібратися, що впливає на вартість розмитнення авто і з яких складових формується ціна послуги. Усталеним є стандартний транспортний податок, який становить 10% від ринкової вартості конкретного автомобіля.


    Якщо говорити безпосередньо про змінні фактори, від яких залежить ціна розмитнення транспортних засобів, це:


    1. 1Модель та рік випуску автомобіля.
    2. 2Його характеристики та поточна ринкова вартість.
    3. 3Комплектація транспортного засобу.
    4. 4Курс валют. Оскільки після здійснення усіх розрахунків сума розмитнення переводиться у гривні.


    Враховуйте також, що деякі категорії транспортних засобів сьогодні можуть уникнути оплати розмитнення. Це переважно стосується машин, які транспортуються на територію України для подальшої передачі за запитом до військових. Однак для цього потрібно, аби було зафіксовано, що машини доставляються як військова допомога. І їхні власники мали усі необхідні документи, включно з запитом від військової частини.

    Як підготувати документацію для розмитнення авто з США?


    Не менш важливо розібратися, що потрібно для розмитнення авто з США. Ніяких специфічних документів для цього не знадобиться. Це зазвичай ті довідки, чеки та квитанції, які уже будуть у вас в наявності. Головне не забути жоден з перерахованих нижче документів і привезти їх для перевірки під час розмитнення авто:


    1. 1Bill of sale. Це ніщо інше, як засвідчення вашої участі у аукціоні. І власне факту придбання транспортного засобу. Видається безпосередньо після того, як ви здійснили проплату.
    2. 2Коносамент. Важливий документ, який видається власнику автомобілю з США компаніями, що займаються перевезенням вантажу. Це розписка від морських перевізників, що фіксує факт прийняття автомобіля для його подальшого перевезення. І ретельний опис отриманого транспортного засобу.
    3. 3Документи, що засвідчують вашу особу. Власник автомобілю повинен надати паспорт та ідентифікаційний код.
    4. 4Документ, що засвідчує проходження техогляду автомобіля і демонструє його актуальний стан.
    5. 5Довідки про усі необхідні виплати, включно з транспортними витратами, сплатою акцизу тощо.


    Якщо ви вперше купляєте автомобіль, і процес його розмитнення видається вам доволі складним, краще заручитися допомогою фахівців. Компанії, які спеціалізуються на супроводі своїх клієнтів під час придбання машин на аукціонах США, допомагають не лише з вибором самого аукціону, транспортного засобу. Але й займаються питанням розмитнення авто, представляючи своїх клієнтів та збираючи усю необхідну документацію для того, аби уникнути проблем на митниці й у максимально стислі терміни оформити та зареєструвати транспортний засіб.


    Які документи мають бути після розмитнення авто з США? Вам на руки видадуть усю документацію, що підтверджує право власності і дозволяє зареєструвати транспортний засіб на території України.