Особливості та правила розмитнення авто, привезеного з США

2024-06-21

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Якщо ви вирішили купити автомобіль з США на аукціоні, необхідно не лише ретельно відстежувати нові лоти, що будуть з'являтися на онлайн майданчиках, але й бути готовими до додаткових витрат, не пов'язаних з безпосередньо покупкою транспортного засобу. І перш за все мова йде про розмитнення авто.

Це обов'язково варто зробити, як тільки авто приїжджають до України. Сам процес доволі простий. Однак вимагає ретельної підготовки певних документів і проведення правильних розрахунків. Більш того, сьогодні ви можете довірити розмитнення авто досвідченим фахівцям, які зроблять усі необхідні розрахунки та підготують набір документів, максимально спрощуючи для вас отримання власного авто з США.

Скільки взагалі триває розмитнення авто

Багатьох майбутніх власників транспортних засобів, привезених з США, цікавить коли починається/закінчується митне оформлення і скільки взагалі триває дана процедура? В середньому, якщо порахувати, розмитнення машин займає від 2-х до 5 днів. Однак подекуди в залежності від складності у підготовці документів процедура затягується до 2-х тижнів.

Мінімальні терміни гарантуються лише за умови, що ви завчасно і правильно зібрали всі необхідні папери і подали їх у зазначений період. Враховуйте також, що протягом 10 днів після того, як завершилось розмитнення машини, необхідно офіційно її зареєструвати.

Скільки коштує розмитнення авто з США

Замовляючи автомобілі з аукціонів США, необхідно окремо відкласти гроші на транспортування та розмитнення транспортних засобів. А також на додаткові послуги фахівців. І власне розмитнення може складати великий об'єм суми. Самостійно розрахувати його у вас навряд чи вийде. Оскільки потрібно враховувати безліч різних факторів. Тому краще скористатися онлайн сервісами. Калькулятор розмитнення автомобіля може швидко вказати вам приблизну суму розмитнення. Остаточна вже сформується безпосередньо після подачі документів. Вона буде залежати від:

  • ринкової вартості автомобіля;
  • суми, яку ви заплатили під час аукціону;
  • вартості доставки машини на митницю України тощо.

Хто має право на безкоштовне розмитнення авто в Україні? Певні категорії пільг існують тільки для транспортних засобів, які завозяться для потреб Збройних сил України. Однак також пересування на нерозмитнених автомобілях за умови наявності усіх підтверджень та документів допускається для:

  1. 1Інвалідів, що отримали транспортний засіб гуманітарною допомогою.
  2. 2Громадянам України, які отримали автомобіль у спадок від громадян США.

Як можна швидше розмитнити авто з США

Безпосередньо процес розмитнення транспортного засобу полягає у перевірці всієї документації на автомобіль, а також підготовці документів майбутнього власника машини. Надалі необхідно заповнити декларацію, здійснити розрахунки та оплату. Труднощі можуть виникнути під час доведення стану та вартості транспортного засобу. Оскільки на митниці необхідно надати інвойс з автомобільного аукціону. Тобто фактичні докази вартості машини, яку ви сплатили під час торгів.

Додатково також може знадобитися висновок майстрів зі станції технічного обслуговування. Особливо, якщо потрібно довести, що транспортний засіб має пошкодження.

Уникнути усіх цих проблем можна, якщо скористатися допомогою спеціалістів, що проведуть ретельні розрахунки розмитнення і допоможуть вчасно підготувати та подати усі необхідні документи.

Чи можна розмитнити авто через Дію? Так, якщо авторизуватися у додатку і ввести усю необхідну інформацію, ви можете сформувати декларацію для розмитнення машини через Дію онлайн.