Майбутнє автономних автомобілів: які виклики стоять перед розвитком технології

2024-02-06

admin

  • Новини

  • Статті

image

Американський ринок б/в автомобілів є найбільшим на сьогоднішній день, а автоаукціони США пропонують дійсно вигідні лоти. Машини з пробігом зі Штатів відрізняються високою якістю складання, і навіть з урахуванням вартості доставки та ремонту дають змогу добре заощадити на купівлі транспортного засобу.

При цьому, якщо скористатися допомогою досвідчених фахівців, купити старе авто на американському аукціоні і доставити в Україну зараз простіше, ніж будь-коли. Проте воєнний стан на території нашої країни вносить у процес свої корективи. Про те, чи можлива доставка автомобіля зі США до України у воєнний час, і що змінилося – далі у нашій статті.

Чи реально пригнати авто із США у воєнний час?

Багатьом може здатися, що послуга купівлі та доставки вживаних машин з Америки на тлі подій, що відбуваються, стає неактуальною. Насправді ж вона залишається затребуваною, у тому числі й серед українців. Однак нові реалії, закриття Чорноморських портів та інші логістичні складнощі, пов’язані з війною, все ж таки вносять свої корективи.

Здебільшого зміни торкнулися термінів доставки купленого авто, оскільки змінилася логістика. Тепер через неможливість доставити авто до порту Одеси їх вивантажують у Литві та інших найближчих портах, після чого наземним транспортом доставляють в Україну. Відповідно, терміни такої доставки злегка розтягуються і загалом можуть становити 2-4 місяці.

Далі поговоримо детальніше про кожен з етапів доставки автомобілів зі Штатів та про те, скільки часу це займає у нових реаліях воєнного часу.

Доставка авто в порт США

Після підтвердження оплати одна з перевірених логістичних компаній США доставляє машину автовозом до найближчого морського порту. Там вона проходить огляд, за фактом якого покупцеві відправляється фотозвіт, а транспортний засіб вантажиться в контейнер і передається під документи в американську митницю.

  1. 1Після проходження всіх митних процедур пакет документів повертається, оскільки вони будуть потрібні новому власнику для отримання транспортного засобу в порту призначення та подальшого митного очищення.
  2. 2Терміни даного етапу доставки залежать від віддаленості торгового майданчика від морського порту і зараз становлять близько 2-4 тижнів. А вартість варіюється в межах 200-800 доларів.
  3. 3Такий розкид вартості доставки авто в американський порт обумовлений набором факторів, серед яких: тип і розмір транспортного засобу, аукціон, на якому його куплено, найближчий порт і його віддаленість від торгового майданчика.

Після підтвердження оплати одна з перевірених логістичних компаній США доставляє машину автовозом до найближчого морського порту. Там вона проходить огляд, за фактом якого покупцеві відправляється фотозвіт, а транспортний засіб вантажиться в контейнер і передається під документи в американську митницю.

Доставка автомобіля зі США морем в один з найближчих портів

Це найтриваліший етап доставки, який може зайняти близько місяця-двох і залежить від типу судна, віддаленості американського порту та маршруту доставки, пори року та інших факторів. Через неможливість у воєнний час доставити покупку до порту Одеси, авто прямуватиме до одного з портів близьких країн (наприклад, Литви) і потім наземним транспортом доставлятиметься в Україну.

Очікуйте, що вартість морського фрахту може становити від 850 до 2300 доларів.

Доставка авто до міст України

Після прибуття до порту на основі відвантажувальних документів авто розвантажується та доставляється в Україну наземним транспортом – на автовозах. На перевірку документів та митне оформлення покупки знадобиться кілька тижнів, після чого транспортний засіб можна буде доставити до будь-якого міста України для подальших робіт з його ремонту та відновлення. Тут розраховуйте ще на пару тижнів.

  • Після проходження всіх митних процедур пакет документів повертається, оскільки вони будуть потрібні новому власнику для отримання транспортного засобу в порту призначення та подальшого митного очищення.
  • Терміни даного етапу доставки залежать від віддаленості торгового майданчика від морського порту і зараз становлять близько 2-4 тижнів. А вартість варіюється в межах 200-800 доларів.
  • Такий розкид вартості доставки авто в американський порт обумовлений набором факторів, серед яких: тип і розмір транспортного засобу, аукціон, на якому його куплено, найближчий порт і його віддаленість від торгового майданчика.

Тут розраховуйте ще на пару тижнів. Дивіться фото.

image
image
image
image

Висновки

Незважаючи на те, що весь процес купівлі та доставки машини зі США можна здійснити самостійно, в даному випадку все ж таки краще звернутися до фахівців. Команда досвідчених професіоналів знайома з усіма тонкощами процесу та допоможе уникнути зайвого клопоту при покупці машини на американському аукціоні.

Автомобільні аукціони США дають можливість купити транспортний засіб з пробігом на максимально вигідних умовах, пропонуючи колосальний вибір лотів на будь-який смак та наявний бюджет. Команда фахівців може запропонувати комплексний сервіс з підбору та купівлі транспортного засобу на автоаукціоні, а також його оформлення та доставки в місто замовника.