Як безпечно придбати автомобіль з США

2024-07-24

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Дедалі частіше українці сьогодні купляють вживані автомобілі з аукціонів, що проводяться у Сполучених Штатах Америки. Це надійний та безпечний спосіб отримати якісний транспортний засіб, де про кожен можливий дефект вас буде завчасно попереджено. Адже усі автомобілі, що реєструються на американських аукціонах, проходять ретельну перевірку. Що убезпечує від співпраці з шахраями, які можуть, наприклад вказувати неправильний пробіг або приховувати деякі дефекти і пошкодження транспортного засобу.

Чи можна на 100% бути впевненими у тому, що аукціони автомобілів США є абсолютно безпечними? Які є підводні камені та приховані проблеми з придбанням транспортних засобів з США?

Чи можуть бути приховані дефекти в автомобілях з США

Зазвичай у власників транспортних засобів, що виставляють їх на аукціони в США, немає причин приховувати від потенційних покупців дефекти та пошкодження в машинах. Як мінімум тому, що це регулюються законом. І будь-яка прихована інформація може потягнути за собою серйозну відповідальність та великі штрафи.

Однак, звісно, повністю убезпечити себе від недобросовісних продавців майже нереально. Тому радять ретельно перевіряти транспортний засіб перед його покупкою. У тому числі пробивати за vin-кодом.

Які можуть бути приховані дефекти в автомобілі під час купівлі в США? Деякі неполадки в системах доволі добре маскуються, що спонукає власників машини не прописувати їх в описі до товару. Найчастіше це:

  1. 1Скручені показники пробігу. Коли вдається видозмінити кількість кілометрів, що водій проїхав на машині.
  2. 2Перепрошивка блоків управління електронікою транспортного засобу. Тобто усі системи будуть працювати. Однак не на рідній прошивці. Що може з часом потягнути за собою серйозні проблеми.

Деякі дефекти можуть бути помітними лише під час довгої експлуатації транспортного засобу. Тобто навіть на тест-драйві не можна буде впевненим на 100% у тому, що власник авто не набрехав з описом.

Саме тому ми радимо замовляти автомобілі з США, заручившись допомогою спеціалістів, які здійснюють ретельний контроль та перевірку конкретного аукціону, продавця, транспортного засобу.

Як точно вказано список пошкоджень автомобіля на сайтах аукціонів? Якщо сам аукціон регулюється законами і проводиться справді на території Сполучених Штатів Америки, а продавець має хороший рейтинг, то усі пошкодження повинні бути зазначеними з максимальною точністю. Втім, ви завжди можете перевірити їх, пробивши на спеціальних сервісах vin-код транспортного засобу.

На скільки безпечним є транспортування авто з США

Не менш важливо бути на 100% впевненим у тому, що автомобіль не пошкодиться під час перевезення з США до України. І що по дорозі на ньому не з'являться нові пошкодження і дефекти. Транспортуванням зазвичай займаються компанії, які спеціалізуються на перевезенні габаритних вантажів з США до Європи. Усі автомобілі на момент перевезення перебувають у надійному контейнері. Транспортні компанії дотримуються усіх необхідних рекомендацій та правил безпеки щодо доставки машин.

Завантажуються та розвантажуються автомобілі за допомогою спецтехніки. Що дозволяє уникнути повністю будь-яких нових вм'ятин, подряпин тощо.

Чи бувають крадіжки обладнання або запчастин автомобілів у порту? Як не прикро, але такі випадки трапляються. Втім, раніше їх було набагато більше. Сучасні системи безпеки здатні звести майже до нуля випадки будь-яких зломів, проникнень у транспортний засіб задля викрадення самого авто або окремих його частин.