Як доставляють сьогодні авто з Америки: особливості перевірки, завантаження і вивантаження машин

2024-07-24

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Купівля автомобілів в Україні, у тому числі транспортних засобів, що вже були у використанні, може бути не такою вигідною, як придбання машин з США. Тим паче сьогодні існує цілий ряд сервісів та аукціонів, які дозволяють знайти модель з потрібними вам характеристиками за мінімальною вартістю.

Давайте детальніше розберемо, як транспортують авто з Америки і як відбувається перевірка машин, що дозволяє переконатися у якості та відповідності усім технікам безпека транспортних засобів.

Особливості перевезення автомобілів з США

Перш за все важливо розібратися, звідки відправляють авто з Америки і як власне відбувається транспортування машин. Усе максимально просто. Як тільки ви купляєте автомобіль, тобто робите проплату і підтверджуєте своє замовлення, машина завантажується на судно і вирушає з США рідше – до німецьких, а згодом до литовських портів. Після чого транспортні засоби завантажують на спеціальний автовоз, який уже перевозить їх до пункту прийому на території України.

Найчастіше, втім, автомобілі доставляються до українського порту. А саме прямують до Одеси. Шлях виглядає таким чином:

  1. 1У спеціальному контейнері транспортні засоби, які ви придбали, разом з усіма необхідними документами перевозяться через океан. Як вантажать авто з США? Зазвичай у одному великому контейнері може розташуватися 3-4 машини. Все буде залежати від їхніх габаритів та характеристик.
  2. 2Як тільки судно з контейнерами, де знаходиться ваш автомобіль, прибуває у одеський порт, здійснюється розвантаження самих контейнерів. Які в подальшому переміщуються у спеціальний термінал.
  3. 3Після цього здійснюється розмитнення автомобіля. В майбутньому власнику потрібно буде сплатити усі необхідні мита і акцизи. Це дозволяє в подальшому оформити свідоцтво про реєстрацію машини і стати законним власником авто.

Головне завчасно вивчити умови придбання машин з США і заручитись допомогою фахівців, які оформлюють усі необхідні документи, займаються розмитненням та доставкою транспорту на території України.

Особливості перевірки авто з США перед його покупкою

Навіть якщо аукціон перевірений і продавець має хороший рейтинг, ви можете додатково перевірити транспортний засіб перед тим, як здійснювати покупку. Це дозволить упевнитися у тому, що зазначені характеристики вірні. Як провести додаткову перевірку техніки перед купівлею? За vin-кодом – введіть комбінацію з букв і цифр, яка є унікальною для кожного конкретного транспортного засобу. Це ідентифікаційний номер, який дозволяє отримати усю можливу інформацію про конкретний автомобіль.

Безпосередньо на аукціонах у описі до автомобіля часто зазначають vin-код. Перевірити його можна, використовуючи спеціальні сервіси, наприклад CARFAX чи autocheck.

Що дозволяє дізнатися комбінація з 17 букв і цифр? Усе, що вам потрібно знати про цей автомобіль:

  1. 1Перелік усіх власників транспортного засобу та інформація про минулі продажі машини.
  2. 2Заміна технічного паспорта.
  3. 3Випадки дорожньо-транспортних пригод з детальним описом та звітністю.
  4. 4Сума усіх сплачених штрафів.
  5. 5Наявність або відсутність автомобіля у розшуку.
  6. 6Технічний стан транспортного засобу: пробіг, проведені ремонти, рік випуску машини тощо.

Такий ретельний підхід дозволить уникнути помилок і гарантовано придбати авто з США, яке матиме усі необхідні вам технічні характеристики і не принесе неприємних сюрпризів у вигляді прихованих несправностей і дефектів, на усунення яких потрібно витрачати додатковий час і кошти.