Як проходять аукціони з продажу авто у США

2024-06-21

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Придбання автомобілів, що вже були у використанні і транспортуються з США – максимально вигідна угода. Адже на одній і тій самій моделі транспортного засобу ви можете заощадити до 50%. Якщо порівнювати з цінами машин тут, в Україні.

Більшість транспортних засобів купляється в США з аукціону. Саме це дає змогу вибрати та оформити на себе автомобіль за символічною, часто навіть смішною ціною. Давайте ретельніше розберемо, як відбуваються аукціони авто США і як правильно брати в них участь?

Особливості проведення аукціонів авто в США

Найчастіше у Сполучених Штатах Америки вживані автомобілі продаються через аукціони. За ними можна спостерігати у тому числі онлайн. Головне регулярно відстежувати поповнення каталогу і спостерігати за поточними пропозиціями та акціями. Робити це можна самостійно або ж скориставшись допомогою спеціалістів компаній, які займаються транспортуванням автомобілів з США. Там працюють фахівці, що відстежують топові аукціони, підбираючи транспортний засіб під усі ваші вимоги та побажання.

В середньому один автомобіль на аукціоні продається за 2 хвилини. Й усі учасники можуть підвищують крок ставки приблизно на 100$.

Окрім того, часто потенційні покупці автомобілів цікавляться: у який час починаються торги на аукціонах. Незважаючи на доволі велику різницю в часі, старт аукціонів для українців проводиться за доволі зручним часом. І стартує приблизно о 17:00 за Києвом. Тобто ви можете спостерігати за продажем вживаних автомобілів після роботи. Лише зауважте те, що торги відбуваються максимально швидко. І одну машину можуть продати за 30-40 секунд.

Найбільш відомий та дійсно великий аукціон, на якому можна придбати вживаний автомобіль у США – Copart. Це абсолютно надійний майданчик, де можна ретельно ознайомитися з наявними транспортними засобами: їхніми характеристиками та стартовою ціною. Аукціон дозволяє учасникам брати участь незалежно від того, де вони знаходяться. Оскільки охоплює різні країни світу. Лише зважайте на те, що доволі часто тут продаються машини з серйозними дефектами:

  • після дорожньо-транспортних пригод;
  • деформовані внаслідок небезпечних стихійних явищ тощо.

В чому переваги пошуку автомобіля на аукціоні

Придбання вживаного транспортного засобу в Європі відрізняється вигіднішою вартістю в порівнянні з покупкою аналогічної машини в Україні. Однак, якщо мова йде про купівлю авто з аукціону в США, тут ви можете зекономити ще більше, заплативши наприклад 10 000 $ за модель, яка на українському ринку може коштувати 17-20 тисяч доларів.

Серед інших переваг пошуку автомобілів на аукціоні США:

  1. 1вся інформація про машину відповідає дійсності. У США з цим доволі строго, і перш ніж потрапити на аукціон, автомобілі проходять ретельно перевірку. Тож ніяких прихованих дефектів у них не буде.
  2. 2Повний пакет послуг. Співпрацюючи з компаніями, які допомагають купляти та доставляти автомобілі з США, ви можете не переживати: чи приїде машина вчасно, чи будуть на неї оформлені всі документи, згідно чинного законодавства. Фахівці беруть на себе усі зобов'язання, включно з митним оформленням.

І ще один нюанс – багато покупців цікавиться, чи можу я повернути автомобіль назад на аукціон після покупки? Зважайте на те, що як тільки угода була завершена, транспортні засоби не підлягають поверненню. Єдина можливість це зробити, сплативши відповідні (часто доволі великі) штрафи.