Якими бувають аукціони США та як вони організовуються у тому числі для іноземних покупців

2024-09-16

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Автомобілі з США можна придбати безпосередньо через їхніх власників, наприклад за оголошенням. Однак у такому разі угода буде більш вигідною для продавця, ніж для покупця. На противагу до аукціонів, де за порівняно невеликою вартістю можна знайти транспортні засоби навіть без серйозних дефектів – хіба що з невеликими пошкодженнями та чітко визначеним пробігом.

Давайте детальніше розберемо, якими бувають аукціони автомобілів США, як вони організовуються та як іноземні громадяни можуть взяти участь у торгах і робити ставки?

Відкриті та закриті аукціони автомобілів в США: особливості та різниця між ними

Придбання автомобіля зі Сполучених Штатів Америки на аукціонах має як переваги, так і недоліки. Серед основних позитивних моментів, звісно вигідна вартість. Учасники аукціону самі виставляють ціни, які вони готові заплатити за транспортний засіб. Тобто ви максимально зможете керувати своїми витратами. Головне завчасно спланувати бюджет.

Окрім цього на аукціонах часто можна знайти доволі рідкісні моделі автомобілів. У тому числі екзотичні або ретромоделі, унікальні концептуальні транспортні засоби для колекції. З мінусів хіба що той факт, що ставка, яку ви зробили – остаточна і не підлягає оскарженню. Тобто потрібно кілька разів подумати чи справді ви готові заплатити ту ціну на випадок, якщо ніхто її не переб'є.

Ну і звісно, потрібно зважати на усі описи до автомобілів. Оскільки деякі машини продаються сильно побитими та пошкодженими, потребують серйозного ремонту. Щодо категорії аукціонів авто з США, їх можна поділити на два основні види: закриті та відкриті. Які основні відмінності між купівлею авто на відкритих і закритих аукціонах у США:

1. У перших можуть брати участь абсолютно усі охочі. Такі аукціони повністю відкриті для американської та іноземної публіки. Членство у них безкоштовне або доступне за символічним внеском.

2. Закриті торги часто відбуваються за запрошеннями. Тобто це аукціони, про які знають далеко не всі потенційні учасники. Вони створені для окремої групи покупців та продавців машин.

Як іноземному покупцеві стати учасником аукціонів авто з США

Величезний вибір автомобілів у тому числі дійсно хорошої якості, вигідні ціни та уже продумана добре складена організація з транспортування машин – все це робить аукціони автомобілів зі Сполучених Штатах Америки популярними у тому числі для іноземних покупців. Величезний відсоток усіх ставок роблять саме учасники по той бік кордону США. І багатьох цікавить, які правила та регуляції існують для іноземних покупців на аукціонах авто в США?

Насправді ніяких особливих унікальних вимог до покупців з-за кордону не висувається. Все, що потрібно зробити для того, щоб взяти участь у торгах:

1. Зареєструватися на сайті аукціону. Це доволі швидко і абсолютно безкоштовно.

2. Для деяких аукціонів потрібно показати офіційне посвідчення особи. Це дозволить вам брати участь у торгах і робити власні ставки. Окремі форми членства існують для власників бізнесу. Тобто коли ви купляєте авто з США для подальшого його перепродажу.

3. Вивчіть експортні обмеження – на аукціонах можуть бути представлені машини, які не можна експортувати з США.

Далі лиш обирайте автомобіль і робіть ставки. Якщо ваша ставка переможе, ви зможете оформлювати доставку. І звісно не забудьте про додаткові витрати – перш за все це стосується аукціонних зборів, а також податку, який може діяти на придбання автомобіля.