З яких компонентів складається вартість розмитнення автомобілів з США

2024-09-16

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Автомобілі з аукціонів США замовляють в першу чергу через їхню низьку вартість. Однак багато хто не враховує супутні витрати, які є обов'язковими. Мова йде про податки, збори аукціонів, а також усі витрати, пов'язані з транспортуванням та оформленням машини уже на території України – у тому числі її розмитнення.

Всі ціни краще дізнатися завчасно, аби сформувати загальний бюджет на покупку транспортного засобу. Це можна зробити, використовуючи зокрема калькулятор розмитнення авто, який дозволяє за усіма ключовими характеристиками та параметрами зрозуміти, скільки буде коштувати послуга у вашому конкретному випадку.

Наскільки важливим є вік автомобіля під час розмитнення

Насправді вік транспортного засобу є одним з найбільш важливих факторів, від яких залежатиме ціна розмитнення. Визначається він за допомогою так званого коефіцієнту віку, який стає дедалі меншим, чим старішим виявляється транспортний засіб. Разом з коефіцієнтом двигуна ці показники складають акцизний збір.

Як різниться процес розмитнення для нових і старих автомобілів? Якщо ви купляєте транспортний засіб з США, який вже протягом тривалого часу був у використанні, потрібно надати усі необхідні документи. Це стосується в тому числі інформації про машину, включно з:

  • її пробігом;
  • переліком усіх наявних дефектів тощо.

Нові автомобілі такої інформації не потребують. Оскільки вважаються абсолютно цілими і неушкодженими. Для них під час розмитнення важливо продемонструвати лише підтвердження факту купівлі транспортного засобу.

І звісно, в жодному разі не потрібно штучно занижувати вік автомобілів. Деякі водії вирішують обманути систему й таким чином зменшити собі розмір акцизного податку. Однак викриваються такі шахрайські схеми доволі просто. І як наслідок ви можете зіштовхнутися з серйозним штрафом або навіть конфіскацією машини.

Як функціонал і характеристика авто з США впливають на вартість розмитнення

Використовуючи митний калькулятор, можна самому дізнатися вартість усіх послуг з розмитнення машин з США. І для цього потрібно зазначити ключові характеристики машини. Які технічні особливості автомобіля впливають на вартість розмитнення? Існує кілька параметрів, які можуть суттєво змінювати ціну послуги:

1. Тип двигуна. Найбільш вигідно сьогодні розмитнювати електрокари або гібриди. Дорожче будуть коштувати послуги для дизельних та бензинових машин.

2. Об'єм двигуна. Чим він більший, тим, як правило, вищою буде вартість розмитнення автомобіля. Саме тому найвигіднішими покупками у тому числі з точки зору здійснення додаткових платежів є придбання автомобілів з об'ємом двигуна 1.4-2 л.

Отже, серед ключових факторів, які можуть помітно змінити (збільшити або зменшити) вартість розмитнення авто зі Сполучених Штатів Америки, є рік випуску транспортного засобу, а також його тип і об'єм двигуна. Опосередковано також впливають наявність пошкоджень на машині, поточний курс валют тощо. Уникнути зайвих витрат можна, якщо довірити розмитнення автомобілів з США досвідченим фахівцям і замовити послугу під ключ. Щоб фахівці взяли на себе усіх підготовчі процедури, а ви могли розраховувати на максимально справедливе оцінювання машини.