З якими документами транспортується авто з Америки

2024-06-21

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Усе більша кількість українців сьогодні надають перевагу купівлі транспортного засобу з аукціонів США. Це спеціальні онлайн-майданчики, які доступні у всьому світі та щоденно проводять торги, дозволяючи купити власну машину за мінімальну вартість. Навіть якщо врахувати ціну транспортування та розмитнення, така угода купівлі-продажу є в рази вигіднішою у порівнянні з придбанням використаного авто на території України.

Втім, звісно, сам процес купівлі авто доволі складний. І з усіма його аспектами краще ознайомитися завчасно. Які документи потрібні на авто з Америки і чи обов'язково транспортний засіб повинен мати техпаспорт? Ми підготували ретельні відповіді на кожне з цих питань.

Чи обов'язково мати техпаспорт на авто, ввезене з США

У більшості випадків автомобілі, які продаються на аукціоні у США, мають усі необхідні документи. Існує ретельний контроль, який не допускає продаж транспортних засобів, стан яких не можна підтвердити, оскільки такі угоди вважаються поза законом. Однак чи можна купувати автомобіль, якщо на нього немає TITLE (техпаспорта)?

Так, ви можете пригнати автомобілі зі Сполучених Штатів Америки, а отримати на них техпаспорт уже на території України. Для цього необхідно підготувати документи, що засвідчують вашу особу. А також факт купівлі машини. Враховуйте, що це послуга, яка потребує додаткової оплати.

Щоб уникнути помилок під час збору документів, а також максимально пришвидшити процес, можна скористатися допомогою компаній, що здійснюють пригон машин з США до України. І знають усі тонкощі нюанси у тому числі оформлення техпаспорту на закордонні транспортні засоби.

Які документи знадобляться для розмитнення автомобіля

Перш за все для того, щоб розмитнити транспортний засіб, коли він прийде у порт призначення, необхідно мати документи, що засвідчують вашу особу: паспорт та ідентифікаційний код. Однак обов'язковим є також пакет документів, що власне підтверджують факт купівлі транспортного засобу, а також засвідчують його поточну вартість і технічний стан.

Які документи відправляються разом з машиною в порт призначення? Це зазвичай:

  • техпаспорт автомобіля;
  • інвойс з автомобільного аукціону – чек, який показує суму, що ви сплатили під час торгів.

Усі ці документи спочатку відправляються на американську митницю, аби автомобіль міг спокійно покинути кордон. Після підтвердження документи відправляють назад до транспортної компанії, яка складає їх у контейнер разом з машиною. Контейнери погружають безпосередньо на корабель, після чого відбувається транспортування машин до українського порту. Там ви або ваші представники можуть отримати документи для розмитнення транспортного засобу вже на території України.