Наскільки законно та можливо водити нерозмитнене авто

2024-06-21

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Купляючи транспортні засоби на аукціонах Сполучених Штатів Америки, необхідно пройти обов'язковий етап розмитнення автомобіля. Воно полягає у попередньому зборі та подачі усіх необхідних документів, що підтверджують вашу особу, а також надають базову інформацію про саму машину: її стан, ринкову вартість та кінцеву ставку, зроблену під час аукціону.

Чи обов'язково проводити дані етапи і чи можна завести машину в Україну без розмитнення? Давайте ретельніше розберемо всі ці питання.

Чи можна їздити на нерозмитненому автомобілі

Абсолютно всі автомобілі, які ви купили для власних потреб, необхідно обов'язково розмитнювати. Однак є певні винятки – не підлягають обов'язковому розмитненню транспортні засоби:

  1. 1Передані для потреб Збройних сил України. Якщо ви або ваш фонд купляєте автомобіль для військових і маєте усі необхідні документи що підтверджують цей факт (запит від самих військових, волонтерів тощо).
  2. 2Передані в якості гуманітарної допомоги. Деякі категорії громадян України, що мають інвалідність, можуть отримати автомобілі з США як гуманітарну допомогу. В такому разі розмитнення проводити не потрібно.
  3. 3Ви отримали авто від громадянина США у спадок. Тут потрібно обов'язково мати на руках документ, що підтверджує факт передачі спадщини. Він має бути нотаріально завіреним та підписаним колишнім власником автомобіля.

В усіх інших випадках приготуйтеся до того, що протягом 10 днів вам необхідно буде підготувати усі необхідні документи і подати їх для митної декларації. Який саме пакет документів потрібен? Перш за все ваш паспорт та ідентифікаційний код, а також договір купівлі-продажу машини.

Обов'язковим вам є також техпаспорт транспортного засобу. Важливо, аби автомобіль пройшов увесь необхідний технічний огляд і мав висновки від майстрів, що працюють на станції технічного обслуговування. Окремо подається безпосередньо заповнена митна декларація і квитанції, що підтверджують сплату митного платежу та інших зборів для розмитнення машини.

Скільки можна їздити без розмитнення в Україні 2024? Якщо ви належите до одної з перерахованих вище категорій і зібрали всі необхідні документи, можна взагалі не здійснювати розмитнення транспортного засобу. Однак, якщо ви не підпадаєте під пільгові умови, розмитнення необхідно здійснити, як тільки машина прибуде до кордону України. Вже після цієї процедури подається пакет документів на реєстрацію транспортного засобу. Після чого можна офіційно водити авто, не переживаючи за ризик отримання штрафів.

Скільки коштує розмитнення транспортних засобів з США

Також покупці машини з США часто цікавляться, скільки потрібно платити за розмитнення авто в Україні? Остаточна вартість послуг на митниці розраховується в індивідуальному порядку. Оскільки буде залежати від цілого ряду факторів:

  • ринкової вартості транспортного засобу;
  • ціни, яку ви заплатили під час торгів на автомобільному аукціоні;
  • витрат, здійснених під час транспортування автомобіля.

Обов'язково також сплачується об'їздне мито і акцизний збір, який вираховується, виходячи з об'єму двигуна транспортного засобу. Щоб ретельніше і завчасно дізнатися, скільки вам обійдеться послуга, краще скористатись спеціальним сервісом. Калькулятор розмитнення авто дозволяє вирахувати вартість послуги у вашому конкретному випадку.

Щоб не збирати самостійно всі документи і не розбиратися у термінах і вартості розмитнення автомобілів з США, можна заручитися допомогою та підтримкою фахівців. Делегуючи цей процес, ви можете бути впевненими у тому, що розмитнення пройде максимально швидко без надлишкових витрат.