Правила та особливості проведення аукціону вживаних авто у США

2024-06-21

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

У США сьогодні діють офіційні торгові майданчики, які проводять онлайн аукціони, продаючи вживані транспортні засоби. Деякі з них – серйозно пошкоджені, потребують ремонту. Деякі знаходяться у нормальному чи то навіть відмінному стані. І продаються переважно, коли власники купили нову машину.

Ви можете вивчати аукціони автомобілів США самостійно. А можете залучити до цього справжніх фахівців, які знають усі нюанси проведення процедури та правила участі у торгах.

Як відбуваються автомобільні аукціони у США

Отже, перш за все потрібно розібратися, що представляють собою автомобільні аукціони. Варто зазначити, що вони поділяються на кілька категорій. Деякі працюють за так званими попередніми ставками, коли максимальну суму ви зазначаєте наперед. Однак більшість працює за принципом пропозиції. Коли кожен учасник аукціону може збільшувати вартість авто, пропонуючи свою ціну.

Що я можу зробити до початку аукціону? Якщо ви не бажаєте відстежувати зміни у вартості автомобіля, краще обрати продаж за попередніми ставками. У такому разі достатньо буде розмістити максимальну ціну, яку ви готові заплатити за конкретну модель. Якщо ж вам цікавий сам процес торгів, робіть свою пропозицію і очікуйте на завершення аукціону.

Що таке опція «Купити зараз»?

Часто потенційні покупці транспортних засобів, беручи участь в аукціоні, запитують: у чому різниця між аукціоном і «Купити зараз»? Обидві ці опції можуть бути доступними навіть у межах одного майданчику. Під власне аукціоном ми розуміємо продаж автомобілів методом торгів. Коли кожен з учасників пропонує свою ціну. А продавець приймає найвигіднішу для нього.

Що ж таке опція «Купити зараз»? Це можливість якомога швидше стати власником автомобілю з США. Вона доступна в тому разі, якщо зазначена вартість машини вас повністю влаштовує. Ви просто натискаєте на кнопку «купити авто» і забираєте його ще до того, як воно буде виставленим на торги. Тобто у фактичному аукціоні ви участі вже брати не будете.

Що таке ставка на автомобільному аукціоні?

Оскільки транспортний засіб ви купляєте з подальшою необхідністю транспортувати його на інший континент, зважайте, що розмір ставки – це власне ціна самого автомобіля. Всі додаткові послуги будуть оплачуватись будуть окремо:

  • доставка;
  • розмитнення;
  • збір за документацію;
  • можливі податки тощо.

Чи можу я скасувати або знизити свою ставку? Якщо мова йде про попередню ставку, то вже під час аукціону (тобто безпосереднього проведення торгів) ви ніяк не можете повпливати на неї. Тому ретельно зважайте та вираховуйте, чи справді ви готові заплатити вказану суму. І лише після цього розміщуйте ставку. Адже, якщо ніхто не запропонує більшу суму, на вашій пропозиції завершиться аукціон. І у вас не буде можливості скасувати власний вибір.

Якщо ви зробили попередню ставку, скасувати її можна лише до початку самого аукціону. Однак у такому разі часто доводиться пояснювати, чому ви скасовуєте пропозицію. І чекати підтвердження від продавця. Опція «Купити зараз» зовсім безапеляційна. Натискаючи на Buy Now, ви маєте бути максимально впевненими у тому, що зробили правильний вибір. Оскільки ця дія вважатиметься офіційним підтвердженням покупки автомобіля.

Щоб уникнути помилок та додаткових витрат, завчасно заплануйте бюджет, який ви готові витратити на придбання автомобілю з США. Вирахуйте, яку суму додатково доведеться сплатити за розмитнення та транспортування машини. І тільки після цього розпочинайте участь у автомобільному аукціоні.