Придбання авто на аукціонах США: як мінімізувати ризик пошкодження і виправити можливі дефекти

2024-07-24

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Сьогодні для того, аби придбати транспортний засіб з максимальною вигодою, все більше українців вивчають аукціони авто США. Вони стартують майже на щоденній основі і дозволяють за мінімальною вартістю придбати справний транспортний засіб, що вже був у використанні. Доставкою зазвичай займаються досвідчені транспортні компанії, в яких гарантують безпечне перевезення автомобілів з США в Україну у спеціальних контейнерах в одеський порт.


І навіть якщо аукціон гарантує точний опис машини, ви не можете на 100% бути застрахованими від того, що власник приховає можливі недоліки і пошкодження. Таке трапляється нечасто, але все ж краще бути готовим і завчасно розібратися: якими можуть бути приховані дефекти і які типи пошкоджень можна виправити на автомобілі з мінімальними витратами?

Види та ступінь небезпеки пошкоджень авто з США


Перш за все давайте розберемо, які пошкодження машин з аукціонів найбільш небезпечні (rollover, biohazard та інші) і чому:


  1. 1Biohazard. Позначка, яка демонструє, що автомобіль, представлений на аукціоні в США, було пошкоджено внаслідок контакту з небезпечними біологічними чи хімічними речовинами. Зазвичай такі пошкодження не мають зовнішніх проявів на кузові. Однак може спостерігатися, наприклад неприємний запах або специфічне забруднення салону, яке неможливо прибрати. Це можуть бути як отруйні речовини, так і, наприклад кров людини після потрапляння авто в дорожньо-транспортну пригоду. Ми не рекомендуємо купляти транспортні засоби з позначкою Biohazard. Адже наслідки таких пошкоджень майже неможливо прибрати.
  2. 2Rollover. Це ніщо інше як повний переворот машини внаслідок її потрапляння у дорожньо-транспортну пригоду. Часто через сильне зіткнення або різкі повороти чи падіння автомобілі перекидаються на дах. Такі пошкодження суттєво впливають на стан кузова, змінюють його герметичність та геометрію. В деяких випадках автомобілі з позначкою Rollover можна відремонтувати. Однак у більшості випадків вони не підлягають відновленню.
  3. 3Burn. Ще один тип суттєвих пошкоджень авто, який трапляється, коли машина зазнає контакту з відкритим вогнем. Після пожежі транспортний засіб важко відреставрувати. Пошкодитись може не лише салон, але й внутрішні ключові вузли та системи. Тож авто, яке потрапило у пожежу, не рекомендується для покупки.


Зазвичай про усі ці пошкодження власник автомобілю повідомляє, вказуючи їх у описі до позиції на аукціоні. Тобто ви наперед будете знати про те, що автомобіль, наприклад потрапляв у ДТП і має пошкоджену передню частину або деформувався внаслідок попадання під сильний град, шторм, ураган тощо.

Чи можна замовляти авто США для продажу запчастин


Нерідко на аукціонах США виставляють автомобілі, які не зовсім придатні для експлуатації. Або потребують настільки дорогого ремонту, що процес відновлення є невигідним для нового покупця. У такому разі багатьох цікавить, чи вигідно купувати авто на аукціоні в США для продажу на запчастини в Україні? Адже окремі елементи транспортного засобу цілком можуть бути робочими. А відтак – доволі цінними і дорогими.


Тут все буде залежати від того, яку саме модель автомобіля ви придбали. Однак у більшості випадків суттєвої вигоди від того, що ви купите машину в США і продаватимете її по запчастинах на території України, немає. Адже сам процес транспортування авто, його розмитнення та оформлення тягнуть за собою додаткову вартість, яку не покриє подальший продаж запчастин.