Аукціони на авто в США: особливості проведення та різновиди

2024-06-03

Seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Сьогодні кожен українець може оформити купівлю транспортного засобу на автомобіль в Америці та отримати його після кількох місяців очікування. Однак перш ніж шукати автомобілі варто дізнатися про всі підводні камені, а також як саме організовані аукціони авто США. Таким чином ви зможете підготуватися, щоб уникнути додаткових проблем.

Як відбувають аукціони на машини в Америці

Схема купівлі авто на американському аукціоні досить проста. Наприклад, компанія Copart передбачає два основних варіанти:

  • попередні торги;
  • онлайн торги.

В першому випадку продавець (найчастіше це страхова компанія) встановлює ціну на автомобіль. Така ставка автоматична стає виграшною, якщо на онлайн-торгах ніхто з покупців не запропонує більше грошей. Купівля авто на попередніх торгах відбуваються досить рідко, однак такі ситуації все ж були.

Онлайн-торги відрізняються. Там ставки відбуваються кожні 15 секунд, тому процес потребує пильної уваги від покупця. Адже може виявитися, що в останню мить хтось запропонував трохи більшу суму за автомобіль, який вас зацікавив. Якщо ніхто не запропонував суму, яка перевищила вартість від продавця, машина повертається на попередні торги.

Які бувають аукціони на автомобілі в США

Ось ви дізналися, як проходять аукціони в США на авто. Однак попередньо також варто ознайомитися з самими сервісами, оскільки їх є декілька штук. До самих популярних потрібно віднести:

  • Copart;
  • Manheim;
  • Insurance.

Copart

Це один із провідних гравців на ринку, який реалізує понад 35% вживаних автівок в США. Якщо говорити про абсолютні цифри, то це понад 1 мільйон транспортних засобів у рік.

Компанія співпрацює з абсолютною більшістю страхових фірм Америки. Це забезпечує надзвичайно великий вибір автомобілів. До того ж з деякими компаніями фірма оформила договір про ексклюзивне партнерство. Це означає, що певні транспортні засоби доступні лише на майданчику Copart.

Компанія пропонує автомобілі зі стоянок по всій країні. Таким чином клієнт може самостійно вибрати, з якого міста йому потрібна машина. Для українців це важливо, оскільки таким чином можна значно спростити логістику замовлення.

Недоліком Copart є те, що тут свої пропозиції можуть розміщувати не тільки страхові компанії, але й приватні особи. Це відкриває простір для маніпуляцій та брехні, оскільки звичайні люди можуть приховувати можливі пошкодження авто.

Manheim

Один із найстаріших майданчиків для купівлі авто з аукціону. Асортимент автомобілів, які доступні в Manheim менші, однак фірма співпрацює лише з дилерами. Це означає, що шанс потрапити на шахрая значно менший. До того ж в каталозі доступні авто тільки з детальною історією.

Manheim не пропонує авто після ДТП. Продавцями тут є дилери, а не страхові фірми. З одного боку через це ціни на машини вищі, з іншого – вам не доведеться витрачатися на додатковий ремонт.

Insurance

Як і в Manheim, компанія Insurance пропонує машини тільки від юридичних осіб. Найчастіше це бюджетні транспортні засоби, які побували в ДТП. В цьому випадку страхувальники є посередниками. Вони продають машин, що належать їхнім клієнтам, а за отримані кошти виплачують колишнім власникам відшкодування.

Як бачите, є багато різних майданчиків, де можна придбати вживаний транспортний засіб. І в кожного є свої переваги та недоліки. Якщо ж вас цікавить, як прийняти участь в авто-аукціоні США, то вам доведеться пройти процес реєстрації, який також передбачає надання документів для підтвердження особи.