Розмитнення та постановка на облік автомобілів з США: усе, що потрібно знати про ці послуги

2024-07-24

seo

  • Гайди

  • Новини

  • Статті

image

Фінальним етапом придбання автомобілів з аукціонів США є їхнє розмитнення та оформлення вже на території України. Для цього необхідно сплатити ряд зборів та підготувати базовий пакет документів, що засвідчує вас як власника транспортного засобу.


Остаточну суму всіх зборів можна вирахувати, відкривши калькулятор розмитнення авто – спеціальний сервіс, який дозволяє визначити точну ціну розмитнення, виходячи з усіх характеристик транспортного засобу: марки, моделі, року випуску, типу кузова, об'єму двигуна тощо.


Як відбувається сам процес сплати мита і який термін постановки на облік автомобіля після розмитнення? Ми підготували відповіді на усі ці запитання.

Особливості розмитнення автомобілів з США


Коли власник автомобіля приїжджає забирати транспортний засіб або відправляє уповноважену особу, що представлятиме його, видача машин здійснюється лише після їхнього розмитнення. Це додаткова перевірка транспортного засобу на території України. Щоб засвідчити право власності і легальне придбання автомобілів з США, необхідно надати весь наявний у вас пакет документів. Це переважно:


  1. 1Чек про покупку авто з аукціону.
  2. 2Коносамент. Тобто документ від морських перевізників, який підтверджує факт прийняття автомобіля та ретельний опис вантажу.
  3. 3Документи, що засвідчують вашу особу. Власник авто має надати свій паспорт та ІПН.


Додатково повинні надаватися документи, що підтверджують проходження технічного огляду авто на СТО, а також квитанції про сплату усіх транспортних витрат.


Також багато хто цікавиться чи можна їхати на автомобілі після розмитнення? Насправді тут важливо пройти ще один процес – реєстрацію транспортного засобу як українського. Зробити це можна безпосередньо відразу пройшовши розмитнення машини. Сама процедура максимально швидка і проста, не потребує ніяких документів, окрім тих, що вам були потрібні для сплати мита.


Уже після реєстрації автомобіля ви можете сміливо сідати за кермо і їхати, не переживаючи про те, що порушуєте закон.

Особливості та порядок реєстрації автомобілів з США


Процес реєстрації автомобіля також має свої часові рамки. В які необхідно вкластися для того, аби не порушити закон і не сплачувати додаткових штрафів. Згідно закону власники транспортних засобів, придбаних на аукціонах у Сполучених Штатах Америки, повинні поставити автомобіль на облік протягом наступних 10 днів після розмитнення машини. Мова йде про 10 робочих днів. Що загалом складає два тижні.


Реєстрація машини з запізненням може потягнути за собою неприємні наслідки, включно зі штрафами.


Чи усі автомобілі можна поставити на облік? Існує спеціальна позначка Certificate of Destruction або Non-Repairables. Це документ, який демонструє, що транспортний засіб у Сполучених Штатах Америки неможливо поставити на облік або застрахувати. Такі машини вважаються повністю списаними і в жодному разі не допускаються до експлуатації та продажу.


Яку машину не поставлять на облік в Україні? Ту, яка має певні проблеми, у тому числі Certificate of Destruction або Non-Repairables. В цілому, якщо транспортний засіб пройшов усі етапи перевірки в США і благополучно прибув до українського порту, він підлягає реєстрації. Ніяких труднощів під час цього процесу виникнути не повинно.


Зауважимо також, що процес реєстрації тягне за собою сплату збору – 190 грн безпосередньо за послуги сервісних центрів і 171 грн 84 коп. За отриманий номерний знак. Додатково може оплачуватися бланк технічного паспорту машини.